Echipa

Laura

Laura Grűnberg.

Conferențiar universitar doctor la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București și cadrul didactic asociat la SNSPA. A publicat în zona sociologiei genului, sociologiei corpului și sociologiei educației. Are o bogată experiență didactică și de cercetare. A fost o bună perioadă de timp coordonatoare de programe la Centrul European UNESCO pentru Învățământ Superior (UNESCO-CEPES). A fost parte a echipei de coordonatoare a lucrării „Orașul (non)sexist. Inventar al discriminărilor urbane sensibile la gen”, a abordat orașul ca subiect de studiu din perspectiva dimensiunii de gen, temă din ce în ce mai importantă în contextul tendinței globale de urbanizare și tot mai frecventată în cadrul studiilor interdisciplinare diverse precum antropologie, sociologie, istorie, geografie urbană.

Adina

Adina Manta

Absolventă a masterului de Cercetare Sociologică Avansată, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială București, și-a susținut disertația pe tema spațiilor alternative de cultură din București, lucrare aflată la intersecția dintre sociologie, studii vizuale, studii urbane și geografie mentală. Totodată, fondatoare a atelierului de metodologie calitativă “Qualitative Time”, atelier ce a luat forma unei socializări academice, bazată pe un dialog interdisciplinar între sociologi și invitații din alte domenii.

Lucrări publicate:

* (2015), Ridding the city, – Gender Dimension of Mobility in Urban Context, AnAlize, Journal of Gender and Feminist Study, 3, 17, pp. 50-69.

* (2015). În fustă pe bicicletă. Pledoarie pentru un București bike friendly and gender friendly. În Grunberg, L., Neaga, D. (coord). Orașul (non)sexist. Inventar al discriminărilor urbane sensibil la gen, pp. 98, Bucureșt, Editura Pro Universitaria.

_DSC3235j

Cristian Ciobanu

Este doctor în geografie cu lucrarea „Studiu de geografie mentală în municipiul București”, care a pus bazele Geografiei Mentale în România (amănunte aici). Din 2011 este titularul cursului „Managementul patrimoniului cultural și istoric” în cadrul masterului de „Geobiologie aplicată în conservarea naturii” de la Facultatea de Geologie.

Din 2012 locuiește în Țara Hațegului, unde se ocupă de Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, arie protejată administrată de Universitatea din București. Preocupările sale științifice includ ”Percepția spațiului folosită în interpretarea patrimoniului”; „Geografia sacră a Țării Hațegului” precum și o serie întreagă de Geografii ale Percepției: Geografie Imaginativă, Geoteologie, Geocritică și altele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s